Racercykel

Lækker racercykel med fed garniture

Måske er du på jagt efter en lækker racercykel til kørsel på landeveje eller bjerge?

Uanset om du er begynder eller erfaren, har vi altid et stort udvalg af racercykler i vores udstilling i enhver prisklasse og fra de mere traditionelle designs til de lette og aerodynamiske modeller med carbon-rammer, toptunet garniture og elektroniske gearskift.

Det oprindelige design på racercykler var en ramme i tynde jernrør. De kunne holde til næsten alt, men var samtidig pænt tunge. Derfor var det en fantastisk teknologisk udvikling, da de første aluminiumsrammer slog igennem engang i 80´erne. De havde markant tykkere rør end de gamle jernhingste, men vejede til gængæld markant mindre, hvorfor racercykler med aluminiumsrammer hurtigt blev særdeles populære.

Carbonramme eller aluminiumsramme?

De senere år har cykelrammer i carbon efterhånden fået overtaget på high-end racercykler. Carbon gør både rammen stivere og lettere – men de er også noget dyrere end aluminiumsrammer.

Et markant kendetegn ved en racercykel er også, at fælge og dæk er markant smallere end på traditionelle cykler. Desuden har en racercykel normalt også mange gear, der giver mulighed for at vælge lige netop det gear, der passer til terræn, vej og vejrforhold.

Skivebremser og elektronisk gearskift

Efterhånden har også skivebremser vundet indpas på racercyklerne, da det giver en mere effektiv bremsekraft på høje hastigheder men også elektroniske gearskift bliver mere og mere populært.

Når du skal have en ny racercykel, er det vigtigt, at du vælger en model, der passer til dit behov, kørselsstil og erfaring. Hos Recykling kan du nærmest få en racercykel i enhver prisklasse, og vi hjælper vi dig altid med at træffe det rigtige valg, så du ikke bruger en masse penge på unødvendigt og kostbart lirens*, du ikke har behov for.

* Lirens er for øvrigt cykeljargon og er kort fortalt udstyr, der slet ikke er nødvendigt – men derfor kan det jo godt være fedt. Her fortæller Jesper Skibby, Bjarne Riis og Brian Holm lidt om lirens og ulirens.

Indkøbskurv