Gravelcykel eller crosscykel

Både gravelcykel og crosscykel har kraftigere hjul og dæk med mønster til udfordrende terræn!Gravelcykel eller crosscykel

Vi er naturligvis klar over, at en gravelcykel eller crosscykel ikke er mainstream inden for cykeltyper.

Faktisk er de to typer cykler, der er specialdesignet til ujævnt og udfordrende terræn, sandsynligvis de mindst kendte af alle cykeltyper.

Men det ændrer ikke på, at specialdesignede gravelcykler og crosscykler er meget populære blandt netop dem, som synes, det er fedt at blive udfordret og udforske udfordrende terræn med en mere alsidig form for cykling.

Gravelcykel til råt terræn

En gravelcykel er designet til grusveje, stier og andet råt terræn med ujævne overflader. Derfor har en gravelcykel brede fælge og dæk med dækmønster, der giver bedre greb og stabilitet på et meget ujævnt underlag ved høj fart og på stejle nedkørsler.

Den alsidige crosscykel

En crosscykel er mere designet til all-terrain. Det vil sige til både grus, græs og asfalt, og cyklernes design er som regel lettere end gravelcykler med fx lidt smallere fælge med samtidig dæk med dækmønster, der er tilpasset ujævnt terræn.

Både gravelcykler og crosscykler kræver en mere teknisk cykelteknik end racercykler på landevejen. Men når man først har prøvet det, synes de fleste, det er en spændende og udfordrende aktivitet, der bidrager til cykelmotion og cykelturene med en hel ny dimension.

Vi kan lige så godt være ærlige og erkende, at vores lager af gravelcykler og crosscykler ikke er helt så varieret, som når det gælder racercykler og MTB.

Men vi har altid flere forskellige modeller i varierende prisklasser i vores udstilling. Mon ikke også, vi har en gravelcykel eller crosscykel, der passer til dit behov?

Hvis du fx overvejer, om det kan være noget for dig at købe en gravelcykel, har DGI skrevet en artikel med gode råd om, hvad du skal være opmærksom på.

Indkøbskurv