Børnecykel

Er det blev tid til ny børnecykel?

Som navnet siger, er en børnecykel designet specielt til børn – typisk børn op til 10-14 år.

Det er naturligvis afhængig af højde og drøjde, hvornår børnene har behov for en børnecykel. Det er vigtigt, at børnecykler er designet til at imødekomme børnenes behov, når de skal cykle. Det betyder blandt andet, de er designet til at være mindre og lettere end cykeldesignet på voksen-cykler .

De mindste børnecykler er designet til at hjælpe børnene, når de skal lære at holde balancen og træne deres motoriske færdigheder. Børnecykler har ofte en kombination af mange farver og smarte designs, der tiltaler børn. Dermed bliver det også sjovt og motiverende at lære at cykle.

Børnecykler er designet med både mindre cykelramme og hjul, der gør det nemmere for børnene at kontrollere cyklen. I nogle tilfælde kan der også være behov for støttehjul, når børnene skal lære at holde balancen på cyklen.

Når børn for alvor har knækket ”cykelkoden”, bliver det relevant at skifte den lille cykel til en lidt større. Da vælger mange ofte en cykeltype der både er mere robust og minder mere om de traditionelle voksencykler.

Cykel til enhver alder

Det er meget forskelligt, hvilket ekstra funktioner og udstyr, der er behov for på en børnecykel, og det er altid meget individuelt. Men som på alle andre cykler, findes der børnecykler med forskellige typer gear, bremser og affjedring afhængig af, hvordan cyklen skal bruges.

Det er meget vigtigt at børn har den korrekte cykelstørrelse – ofte endnu vigtigere end hos voksne.

Når cyklen passer til barnet, er den nemlig væsentlig mere sikker at bruge. Uanset om en børnecykel er for stor eller for lille, vil det altid være væsentligt sværere for børn at kontrollere cyklen, hvilket kan resultere i unødvendige styrt og skader.

Er benene blevet for lange?

Det er også en rigtig god idé at være opmærksom på, om saddelhøjden er korrekt. Hvis cyklen fx har holdt pause i 3-4 måneder i løbet af vinteren, er det ikke unormalt, at der kan være behov for at justere sadlen lidt – eller meget op.

Er du i tvivl, om der er behov for en ny cykel til poderne, eller om der er behov for justering af den cykel, de har, er I altid velkomne til at kigge forbi vores cykelværksted hos Recykling.

I vores udstilling har vi selvfølgelig også altid et stort udvalg af børnecykler. Vi vil faktisk påstå, det nærmest er umuligt ikke at finde en ny børnecykel, der passer helt perfekt, når benene pludselig er blevet lidt længere, end de var i fjor. 

OG HUSK: Det er aldrig til diskussion, om børn cykler med hjelm! Vi kan af gode ikke bestemme, om nogle voksne hellere vil cykle rundt med deres hoved under armene, men alle børn ved jo godt, hvorfor det bare er meget mere smart at cykle med cykelhjelm – uanset alder!

Indkøbskurv