Herrecykel

Køb din herrecykel hos Recykling!

En herrecykel er er ofte et robust og holdbart design, der er kombineret til praktiske formål. Det kan fx være til at cykle i byen, til og fra arbejde eller studiet.

Den traditionelle herrecykel har ofte et komfortabel design med større sadel, mere opret siddestilling, støtteben, skærme og bagagebærer. Dermed er cyklen nemmere og mere behagelig at benytte som praktisk transportmiddel i hverdagen, når man fx skal transportere tasker, indkøb og andre genstande på sin cykel.

Faktisk har nutidens cykeldesign mere end 200 år på bagen, siden de første cykler så dagens lys i begyndelsen af 1800-tallet.

Fra hest til herrecykel

Udgangspunktet for idéen til cyklerne var et par år i begyndelsen af 1800-tallet, hvor man oplevede meget stor dødelighed blandt heste.

Og da hesten var datidens ubetinget mest benyttede transportmiddel – især til længere distancer – var det derfor nødvendigt at opfinde et alternativt transportmiddel. Dermed så den første cykel dagens første lys.

De første cykler blev faktisk designet som løbecykler – eller dræsiner, som man kaldte dem dengang. Dræsinerne var nærmest helt identiske med de løbecykler, mange børn i dag indleder deres cykelkarriere på, inden de får den første rigtige børnecykel.

Herrecykel - den klassiske model
Klassisk herrecykel
Herrecykel med indvendige gear. Også kendt som citybike
Herrecykel med indvendige gear
Herrecykel med udvendige gear som racercykel
Herrecykel med udvendige gear

Kædetræk gjorde en forskel

De første år med cykler, var det derfor kun mænd, man så løbe rundt på gaderne på løbecykler. Men efterhånden blev cyklens design videreudviklet, og de fleste husker sikkert, de har hørt om Vælte Peter. Den der cykel med det megastore forhjul og det meget lille baghjul.

Netop det design skyldtes, at man stadig ikke havde fundet ud af at designe kædetræk fra pedaler til baghjul. Men da først kædetrækket var blevet opfundet, skabte det også grundlaget for udvikling af den klassiske herrecykel

Et design, der den dag i dag er mest populær på alle gader og stræder, og som findes i mange udgaver med mange forskelligt typer ekstraudstyr.

 god cykel i den rigtige størrelse vil altid gøre de daglige cykelture mere behagelige.

Du finder naturligvis altid gode brugte herrecykler hos Recykling.

Indkøbskurv