Damecykel

Damecykel, bedstemorcykel eller citybike

En damecykel er et design, der oprindeligt blev skabt for at imødekomme de behov, man dengang mente, var et kvindebehov.

Nogle vil måske mene, at tiden efterhånden er løbet fra damecyklen. Det ændrer dog ikke på, at en denne cykeltype ofte er designet til at være knap så kraftige, tunge og høje i cykelrammen, som de traditionelle herrecykler.

Og især rammens højde, som vi måler fra krank og pedaler til sadel – er fortsat en vigtig forskel på en cykelramme til kvinder og mænd, da mænd som gennemsnit stadig har lidt længere ben end kvinder, og det er i længden ikke særligt behageligt at cykle på en cykel, der er alt for stor.

Et populært valg som damecykel kan fx være den traditionelle bedstemorcykel. Der er designet til dagligdags brug med lav indstigning og praktisk udstyr som fx større sadel, opret siddestilling, bagagebærer, skærm og støtteben til brug, når man fx skal transportere indkøb, tasker og andre genstande på cyklen.

Damecykel med udvendige gear også kendt som citybike.
Damecykel/citybike med udvendige gear
Damecykel eller citybike med indvendige gear.
Damecykel/citybike med indvendige gear
Bedstemorcykel - den klassiske model med indvendige gear og plads til både cykelkurv på bagagebærer og på styret.
Bedstemorcykel - den klassiske

Citybike til dit behov

Som alternativ til bedstemorcyklen er også citybike. Den vælger mange fx som det dagligdags transportmiddel til og fra studiet eller arbejdspladsen.

Ligesom bedstemorcyklen er en citybike designet til brug i hverdagen med praktisk ekstra udstyr som fx skærme, støtteben og bagagebærer til tasker og dagligvarer fra indkøbsturen.

Uanset hvilken type damecykel, du har behov for, er det vigtigt, du får en cykel, der passer til dit personlige behov og din cykelstil. En god og fornuftig cykel vil altid gøre cykelturen mere behagelig og betyde, du får brugt din cykel endnu mere.

Kig ind i vores udstilling og se vores store udvalg af damecykler, bedstemorcykler og citybikes med ekstraudstyr. 

De senere år har flere og flere kvinder også fået interesse for at bruge racercyklen til motion men også den professionelle del af sporten har oplevet en positiv udvikling. 

Derfor har vi naturligvis også en racercykel, hvis du er på jagt efter sådan en, og vi kan helt sikkert finde en cykel, der passer til netop dit behov og din hverdag.

Indkøbskurv