MTB, Mountain Bike

Kom i skoven med ny MTB

Da denne cykeltype så dagens lys, hed den mountain bike. Det gør den sådan set stadig men blot med forkortelsen MTB.

Der er, som navnet henviser til, en speciel cykeltype designet til kørsel i alle former for udfordrende og råt terræn – og dermed også i stejle bjerge.

Derfor er MTB af gode grunde også designet til at være mere holdbar og robust end traditionelle cykler og monteret med forskellige typer specialudstyr. Netop dette gør denne specialiserede cykeltype velegnet til kørsel i alle former for skov, bakker og bjerge og andet råt terræn med udfordringer som grus, sten, rødder og vand.

Specialudstyr til sjov og spas

MTB har brede fælge og dæk med grove mønstre. Desuden er den ofte udstyret med forskellige typer specialudstyr til sjov og spas, når det skal går stærkt. Eller er MEGET stejlt.

Det kan fx være affjedring i forgaffel og/eller cykelramme, der giver både stødabsorbering men også bedre greb ved høj fart i ujævnt terræn.

Men det kan også være hydrauliske skivebremser, der sikrer endnu bedre bremseeffekt på stejle nedkørsler, i smat og mudder. Derfor er hydrauliske skivebremser i dag  blevet standard på alle nyere MTB.

MTB 26"
MTB 26"
MTB i størrelse 27,5" og 29"
MTB 27,5"
MTB i størrelse 27,5" og 29"
MTB 29"

Gearing til ethvert momentum

En mountain bike har også ofte flere gear og især lavere gear end traditionelle cykler. Specielt den lave gearing betyder, det næsten altid er muligt at vælge et gear til at holde momentum i trådet også på meget stejle opkørsler.

Hos Recykling har vi altid mange forskellige MTB-typer i vores udstilling, uanset om du er begynder eller erfaren rytter og skal have en cykel til teknisk kørsel med mange forhindringer, lange cykelture på grusveje i skoven eller bjergkørsel med de vildeste hårnålesving.

Vi kan med garanti altid finde en renoveret genbrugscykel som din nye MTB, der passer til lige netop dit behov i forhold til terræntyper og kørselsstil.

Indkøbskurv